Husherren

Om Husherren fastigheter


Husherren Fastigheter AB är ett familjeägt fastighetsföretag. Bolaget startades av Leif Carlsson i början av 1990-talet. Det ägs av familjen Carlsson och har en liten och flexibel organisation med 6 anställda.

Bolaget äger och förvaltar ca 600 bostäder i centrum, nästan 300 lägenheter i det nybyggda Svampenområdet.och ett antal lokaler i centrala Örebro Fastigheterna håller hög standard utvändigt och invändigt och finns till största delen i stadsdelen Öster. Men vi har också radhus vid Svartån, studentlägenheter vid universitetet och en fastighet med P-hus och biosalonger.

Historik

År 1992, i konkursernas och bankkrisens kölvatten, köpte vi de första husen, med ca 40 lägenheter, vid Längbrotorg. Ägaren Leif och en fastighetsskötare skötte det mesta själva: uthyrning, skötsel m.m.Fler hus köptes, bl a ett utdömt, K-märkt hus på Öster från 1920-talet. Det renoverades helt, till nyskick med ursprungliga färger och tapeter i gammaldags stil.

Runt 1997 var företaget så stort att en förvaltare anställdes för att sköta uthyrning och hyresgästkontakter på heltid.

Så har det fortsatt. Undan för undan har vårt bestånd vuxit. Dels genom förvärv, dels genom nybyggnation. År 2004 byggde vi t ex 60 studentlägenheter vid universitetet och 2005 byggde vi om gamla musikhögskolan på Storgatan/Gamla Gatan och skapade nya lägenheter där.

På senare år har vi skapat nya lägenheter genom att bygga om kontor i centrala lägen. Idag har vi nästan 900 lägenheter och andra generationen i familjen Carlsson har börjat ta över en del av ansvaret. Vi jobbar långsiktigt och vill fortsätta att växa och utveckla företaget.


Husman Lokaler

Ledigt

Blanketter

Intresseanmälan

Intresseanmälan Svampen

Information Svampen

Felanmälan

Välkommen till Husherren, en värd där hyresgästen sätts i centrum.

 


Husherren